Etusivu  >  Tuotteet  >  Suodattimet

Raitisilmaventtiilien suodattimet

Suodattimen avulla korvausilma puhdistetaan epäpuhtauksista. Siksi on tärkeää, että ilma kulkee suunnitellusti suodattimen läpi eikä esimerkiksi sen vierestä.

Parhaimmatkin suodattimet ovat kuitenkin hyödyttömiä, ellei niitä huolla ja vaihda riittävän usein. Vaihtamalla raitisilmaventtiilin suodattimet säännöllisesti turvataan terveellisempi sisäilma ja hillitään mahdollisia allergiaoireita. Hyvin likainen suodatin myös estää ilman vapaan kulun sekä heikentää ilman lämpenemistä tuloilmaikkunassa. Raitisilmaventtiilien suodattimet tulisi vaihtaa vähintään kerran vuodessa.

HAF (High Air Flow) kennoallergiasuodatin

Air Termico ja Air-In® -venttiileissä suositellaan käytettäväksi HAF (High Air Flow) -kennoallergiasuodatinta, joka kerää tehokkaasti muun muassa katu- ja siitepölyn. Suodattimen teho perustuu sen uniikkiin mikrostruktuuriin sekä elektrostaattiseen varaukseen, joka vetää hiukkasia puoleensa. Katso kuvat vieressä.

Suodatusteho on erittäin korkea, jopa 95-99% siitepölyn osalta, kun alipaine on tavoiteltua 10-20 Pascalin luokkaa. Pienillä paine-eroilla suodatusteho on vieläkin suurempi. Alla olevassa kuvassa näkyy HAF-suodattimen testitulokset siitepölyn osalta. Air Termico ja Air-In korvausilmaventtiileissä yleisimmin käytettävän suodattimen paksuus on 10 mm (ympyröity punaisella).

HAF-suodattimessa on avoin kennorakenne, jonka ansiosta virtausvastus pysyy pienenä. Näin ollen suodatin ei vaikuta juurikaan venttiilin virtausominaisuuksiin. Kennosuodattimessa on itsekantava rakenne ja sen vaihto onnistuu helposti jokaiselta.

G2 (EU2) vakiosuodattimet

Esimerkiksi Air-In® -seinäventtiileissä käytetään vakiona EU2-tason karkeasuodatin, joka suodattaa vain suurimmat hiukkaset. Suodatusteholtaan G2 (EU2) -suodatin on huomattavasti heikompi kuin elektrostaattinen HAF-kennoallergiasuodatin ja vaihtoväli tiheämpi.

Karkeasuodattimet

Vanhempiin tilkerakoventtiileihin on saatavilla musta karkeasuodatinta, joka kiinnitetään venttiiliin suodattimessa olevan liimapinnan avulla.

HAF-suodattimen kennorakenne
HAF-suodattimen avoimen kennorakenteen ansiosta virtausvastus on pieni.
Testitulokset
Klikkaa kuva isommaksi
Suodattimia
Ylimpänä: HAF kennoallergiasuodatin, Keskellä: G2 -vanusuodatin, Alimpana: musta karkeasuodatin, jossa liimapinta

Suodattimen vaihto

Elektrostaattinen kennoallergiasuodatin tulisi vaihtaa vähintään kerran vuodessa. Tarvittaessa suodattimen voi myös imuroida, mutta suodatusteho ei palaa enää alkuperäiseksi. Asianmukainen huolto ja säännöllinen suodatinten vaihto ovat tärkeitä, sillä suodatinta kuormitettaessa sen erotuskyky heikkenee huomattavasti. Karkeasuodattimien vaihtoväli on yleensä tiheämpi.

Air Termico ja Air-In -raitisilmaventtiileissä suodattimen vaihto on yksinkertaista eikä vaadi työkaluja. Katso huolto-ohjeet venttiilityypin mukaan tästä.

Suodatinten tilaus

Tilaa suodattimet Air Termico ja Air-In korvausilmaventtiileihin verkkokaupasta tai sähköpostitse asiakaspalvelu@airtermico.fi


AAA-luottoluokitus
Luotettava Kumppani
Lowest Credit Risk
Menestyjät 2019
Made in Finland - Tehty Suomessa