Etusivu  >  Tuotteet  >  Air Termico tuloilmaikkuna  >  Lämmöntalteenotto

Lämmöntalteenotto ja auringon vaikutus

Ikkunan hukkalämpö talteen tuloilmaikkunan avulla

Tuloilmaikkunassa tuloilma lämpenee talvella ikkunalasien välissä luonnollisesti ikkunan kautta poistuvan hukkalämmön avulla tehokkaasti, -20 asteessa jopa 20 astetta. Tuloilmaikkunan avulla saadaan siis otettua hukkalämpö talteen tehokkaasti ja täysin ekologisesti. Tämä näkyy säästöinä taloyhtiön lämmityskustannuksissa. Tuloilmaikkunan kautta tuleva korvausilma on talvella esilämmitettyä ja vedotonta parantaen asumismukavuutta.

Kesällä, yli +15+18 asteen lämpötilassa suodatettu tuloilma virtaa sisälle lämpenemättä.

Tuloilmaikkunan avulla ikkunan läpi karkaava lämpö saadaan lähes täydellisesti takaisin. Air Termico tuloilmaikkunaventtiili on takuulla ekologisin tapa lämmittää tuloilmaa ja parantaa korvausilman saantia sekä nostaa asumismukavuutta. Lue tuloilmaikkunan toiminnasta ja termisestä kierrosta.

Air-In laboratoriosta saatua tilastotietoa tuloilman lämpenemisestä:
Ote maaliskuun 2018 tuloksista

Ilmavirtojen kulku ikkunarakenteessa
Ilmavirtojen kulku ikkunarakenteessa. VASEMMALLA: Talvella ilma lämpenee ikkunan välissä. OIKEALLA: Kesällä suodatettu ilma kulkee huoneeseen lämpenemättä

Auringon vaikutus lämpenemiseen

Aurinko vaikuttaa jo tammikuussa huomattavasti tuloilman lämpenemiseen vähentäen korvausilman lämmitykseen tarvittavaa energiaa. Kevättalvella auringon vaikutus on suurimmillaan, ja sen lämmitysteho voi nousta 1 kW asti.

Hukkalämmöstä ja auringosta saatava hyötysuhde on jopa 60%.

Myös parvekelasitus edesauttaa tuloilman lämpenemistä. Lasitettu parveke ja tuloilmaikkuna toimivat siten passiivisina aurinkokeräiminä!

 

Air-In Laboratorion lämpötilaseurantaa

Auringolla on suuri vaikutus tuloilman lämpenemiseen talvella. Katso "piikit" lämpenemistilastossa.

Tutustu Air-In Laboratorioon

Tuloilmaikkunat + pilp = Tehopari lämmöntalteenottoon

Air Termico -tuloilmaikkunaventtiilit yhdistettynä poistoilman lämmöntalteenottoon ovat toimivin ja vähiten asumista haittaava ratkaisu lämmöntalteenottoon sekä ilmanvaihdon parantamiseen kerros- ja rivitaloissa.

On huomioitava, että poistoilman lämmöntalteenotto vaatii riittävän korvausilman saannin.
Kokonaishyötysuhde voi olla jopa yli 80%.

Tehokas lämmöntalteenotto ekologisesti

Air Termico ja Air-In® Kameleontti tuloilmaikkunat ovat ekologinen tapa ottaa ikkunan kautta poistuva hukkalämpö talteen ja hyödyntää auringon lämpövaikutus. Hukkalämmöstä ja auringosta saatava hyötysuhde jopa 60%.

Huippuimurilta lämpö otetaan talteen poistoilmalämpöpumpulla tai muulla lämmönvaihtimella ja lämpö palautetaan patteriverkostoon, käyttöveteen tai yhteisiin tiloihin (rappu, kellari, jne.) Näin kokonaishyötysuhde nousee jopa 80 prosenttiin.

Lämmöntalteenotto

Tuloilmaikkunat ja LTO-koneet vertailussa

Kuopiolaisen Niiralan Kulma Oy:n tutkimukset vuosilta 2014 ja 2015 osoittavat puolueettomasti, että Tuloilmaikkunat+poisto on kaikilta osiltaan LTO-koneita energiatehokkaampi tapa hoitaa taloyhtiön ilmanvaihto.

Vuosien 2014 ja 2015 aikana Niiralan Kulma Oy suoritti kohteessaan tutkimuksen energiankulutuksesta peruskorjauksen jälkeen. Kohteet ovat pistekerrostaloja, noin 100 m etäisyydellä toisistaan. Rakennusten peruskorjaukset olivat samanlaiset sillä erotuksella, että taloon "Malmi 11" asennettiin Tuloilmaikkunat+poisto ja taloon "Malmi 13" asennettiin LTO-koneet.

Tulokset olivat selkeät:
Tuloilmaikkunat+poisto -kohteen energiankulutus oli lähes 31% pienempi.

Investointina Tuloilmaikkunat + poisto on selkeästi edullisempi vaihtoehto, sillä LTO-koneiden kustannukset olivat noin 4500€ kalliimpia per asunto.


AAA-luottoluokitus
Luotettava Kumppani
Lowest Credit Risk
Menestyjät 2019
Made in Finland - Tehty Suomessa